מוזיאון לח"י, תל אביב-יפו

12 בפברואר 1942, שכונת פלורנטין, דרום תל אביב. קצין הבולשת הבריטי ג’פרי מורטון מגיע לדירת המסתור של אברהם שטרן (“יאיר”) הוא שולף את אקדחו, יורה שלוש יריות במפקד הלח”י הכפות והורג אותו. בבית ההיסטורי זה, שבו הסתתר, נתפס ונרצח שטרן, שוכן כיום מוזיאון לח”י, המספר על פעולות המחתרת שפעלה עד קום המדינה ועל התגייסות לוחמיה לחטיבה 8 בצה”ל, על סיפור חייו של מפקדה הנערץ ועל תקופת המנדט הבריטי והמאבק של היישוב היהודי להקמת המדינה.

החדר בקומת הגג נשמר כפי שהיה בזמן הרצח, הרהיטים המקוריים הוחזרו למקומם, וסיפור ימיו האחרונים של יאיר מוצג בחיזיון אורקולי מרגש. קומה נוספת במוזיאון מוקדשת לפעולות המחתרת: התארגנות לוחמיה לאחר רצח מפקדה, הקמת מרכז לח”י, הבריחות ועוד.

במקום אולם הרצאות שבו אפשר לקיים ימי עיון וכנסים. אפשר להזמין סיורים מודרכים בבית, וכן פעילויות חווייתיות, ימי עיון והשתלמויות, הקרנת סרטים וסיורים בשכונת פלורנטין.

*המוזיאון שייך ליחידת המוזיאונים של משרד הביטחון.

אל תוותרו: מומלץ לבחון לעומק את כתבי היד של אברהם שטרן, בהם שיריו.

במיוחד לילדים: הדרכה פעילה, סקירה היסטורית של תקופת המנדט. תשבצים וכתבי חידות, כתב סתרים, יומן מבצעים ואפילו חיפוש בסליקים.

הידעת? “יאיר”, כינוי המחתרתי של שטרן, הוא מחווה לאלעזר בן יאיר, ממפקדי המרד הגדול ברומאים ומפקד הקנאים במצדה.

מוזיאון לח"י, רחוב אברהם שטרן 8, תל אביב-יפו

עברית, אנגלית, רוסית