מוזיאון חוסמסה יד ל"הגנה", חולון

הודעה חשובה, מוזיאון חוסמסה סגור לרגל שיפוצים החל מ- 1.1.23 ועד להודעה חדשה.

לפרטים נוספים ניתן לפנות למוזיאון בטלפון 03-5050425 או במייל edu-mus@holonet.org.il

מבנה חוסמסה נבנה בשנת 1934 על קרקע שרכשו בעלי “אגרובנק”, יעקב מירנבורג ושמעון יעבץ. זהו מבנה באוהאוס שנבנה כבית מעל באר ושבו התגוררו השומר ומשפחתו. את הגן סביבו תכנן אדריכל הגנים יחיאל סגל. אזור חוסמסה בחולון והחולות שסביבו שימשו את ארגון “ההגנה” כמרחב אימונים מאמצע שנות ה-30 עד 1948. האימונים נערכו בנשק שהוטמן באזור ובסליקים שבבאר ובגן המקיף את הבמנה. במלחמת העצמאות שימשה חוסמסה תחנה בדרך הביטחון שחיברה בין תל אביב ובין מושבות הדרום והובילה לירושלים ולנגב. שיירות הובילו דרכה ציוד, מזון, נשק ותחמושת ואנשים ליישובים הנצורים והמרוחקים.

מה באתר: תצוגה חווייתית ופעילה על ארגון “ההגנה” בחולון – האימונים, הפעילות במחתרת, החשאיות, ערכי התקופה, דרך הביטחון ושגרת חיי היומיום על רקע הלחימה לעצמאות, והכל באמצעות תצלומים, מסמכים, חפצים ומצגות אינטראקטיביות; גן חוסמסה, בו פזורים מיצגים של דגם הדווידקה שנוסה לראשונה בחוסמסה, סליקים בהם הוטמן נשק; באר חוסמסה משנות ה-30 ששימשה גם כסליק ופעילה גם כיום.

לקהל הרחב: סיורים מודרכים בתצוגת המוזיאון בחוסמסה ובאתרים נוספים בעיר (פילבוקס ודרך הביטחון) ו/או ביקור בגני הסיפור ובאתרים נוספים בחולון; סיורים בחולות בדגש על בעלי חיים וצמחיית חולות.

לילדים: פעילויות חווייתיות ברוח התקופה.

מוזיאון חוסמסה יד ל"הגנה", רחוב דוד אלעזר 61, חולון