חפש:
סל קניות

אין מוצרים בעגלת הקניות.

אתרי מורשת

מוזיאון יהדות איטליה

ההפתעה הגדולה ביותר למבקרים במוזיאון היא הגילוי כי מסורת העיצוב האיטלקית המפוארת כוללת גם פרק יהודי משמעותי. יופי, אלגנטיות והקפדה על פרטים חוברים לכדי יצירה מרהיבה ומגובשת – אלה הם מאפייניה של האמנות היהודית באיטליה, ותשמישי הקודש הם משיאיה המובהקים.

מוזיאון יהדות איטליה על שם שלמה אומברטו נכון נפתח לקהל ב-1983 במטרה לאסוף, לשמר ולהציג פריטים השייכים לחיים היהודיים באיטליה מתקופת הרנסנס עד ימינו. הפריטים הראשונים “הועלו” מאיטליה לישראל לאחר מלחמת העולם השנייה ובמהלך שנות ה-60-50, כמבצע הצלה שמנע את הריסתם ואובדנם עקב חורבן הקהילות היהודיות באיטליה.

המבצע, שהונע על ידי ד”ר נכון ואחרים, החל בהבאתם של ארונות קודש שהוצבו בבתי כנסת שונים בארץ. לאחר מכן הובאו מאות פריטים נוספים שהפכו לאוסף המוזיאון – היחיד בעולם המציג אוסף של כל הקהילות היהודיות באיטליה.

מפעילויות המוזיאון: סיורים מודרכים לגילאים שונים, סדנאות יצירה, מפגש עם שף איטלקי וטעימות ממיטב המטבח האיטלקי, סיורי אמנות ויודאיקה בסגנונות הרנסנס, הבארוק והרוקוקו, סיור במחלקת שימור העץ של המוזיאון ומפגש עם פייטנים.

אל תוותרו: גולת הכותרת היא בית הכנסת המרהיב ביופיו, שהובא במלואו הישר מהעיירה קוניליאנו ונטו, מצפון לוונציה. אפשר לקיים בו חתונות ובר מצוות.

במיוחד לילדים: מפגש עם סופר סת”ם ושיח על תהליך הכתיבה והיצירה שלו, וכן אפשרות לקיים חגיגת קבלת חומש וסידור עם ההורים בבית הכנסת העתיק.

הידעת? יהודים ישבו ברומא ובסביבתה עוד בימי בית שני, וקהילת יהודי איטליה היא מהעתיקות באירופה.

צור קשר עם האתר