מרכז קטיף, להנצחת מורשת גוש קטיף בניצן

ביישוב הקהילתי ניצן, הממוקם מצפון לאשקלון, ממתין לכם מרכז מבקרים ייחודי זה, שבו תתוודעו לסיפורו של גוש קטיף: החל בהקמתו ובהתפתחותו, עבור בתוכנית ההתנתקות ובכאב העקירה, וכלה באתגרי הצמיחה של המתיישבים מחדש.

המרכז למורשת גוש קטיף וצפון השומרון הוא גוף ממלכתי הפועל על פי חוק (משנת 2008), והוא מופקד על ביסוס מורשתם של גוש קטיף וצפון השומרון בתודעה הציבורית.

מסלול הביקור במרכז עובר בין שישה מרחבי תוכן מרתקים המשלבים סרטונים, תערוכת צילומים ומיצבים, וכל אלו יחד משתלבים לכדי חוויה ייחודית ומרגשת. באופן טבעי, את הסיור מעבירים אנשי הגוש, ובמהלך ההדרכה הם משתפים את המבקרים בסיפורם האישי – מה שמוסיף נופך מרגש לחוויה.

עוד כדאי לדעת כי המרכז יוזם ומוציא לפועל פרויקטים שונים דוגמת “יום השנה” ו”יום גוש קטיף במערכות החינוך”, מוציא לאור ספרים, מפיק סרטים ומפעיל ארכיון ומרכז מחקר.

במרכז יש גלעד לזכרם של כל חללי צה”ל והנופלים בפעולות האיבה מיום הקמת המדינה ועד היום, ואפשר ללמוד בו עליהם ועל קורות חייהם. הנצחת החללים נעשית באמצעות סרטים, אלבומי תמונות, קטעי עיתונות, תמונות שונות ועוד.

נוסף על הסיורים אפשר לקיים במקום גם שיחות בנושאים שונים: אחריות לאומית, משבר לתקומה וכמו כן גם לקיים פעילויות וסדנאות יצירה.

אל תוותרו: “הגלריה הכתומה” – גלריית אומנים, לשעבר תושבי גוש קטיף, המציגה תערוכות תצלומים, פריטי אומנות מקרמיקה, מזכוכית ועוד.

ומה יש בסביבה? חוף ניצנים היפיפה, אתר ניצנים הישנה ויד לאישה הלוחמת, חניון האקליפטוס ושמורת החולות.

הידעת? משרד החינוך קבע כי מדי שנה בתאריך כ”ב בשבט יצוין “יום גוש קטיף במערכת החינוך”