צלמנייה - המרכז הבינלאומי לאמנויות הצילום בבאר שבע

מוסד שאין דומה לו בישראל. הקמת הבית הפכה את באר שבע למרכז ארצי ואף עולמי לאמנות הצילום.

ימי הרנסאנס של אמנות הצילום תופסים מחדש חלק חשוב בתיעוד, מיום המצאת המצלמה ומראשית הצילום ועד ימינו ע”י מצלמות מובנות בכל מכשיר סלולרי וע”י מצלמות דיגיטליות מתוחכמות.

כיום, כל אחד הוא צלם באמצעות מכשיר הטלפון שברשותו.

הבית שבו הוקמה הצלמנייה הוא בניין מנדטורי ברחוב האבות 63 בבאר שבע. הבית הוקם בשנת 1934 בבנייה דו-קומתית, בעבר הבית שימש כבית ספר ולאחר מכן את מטה המשמר האזרחי.

הצלמנייה פתחה את שעריה ומיועדת למגוון הגילים, החל מתלמידי בית ספר, דרך צעירים וסטודנטים ועד לגמלאים.

המרכז הבינלאומי לאומניות הצילום בבאר שבע, מתחם מבקרים הכולל גלריית דימויים של העיר באר שבע משנות ה-70,  ברגעים בהם העיר שינתה את פניה לתמיד.

בצמוד קיים מוזיאון מצלמות ייחודי בתערוכה מיוחדת בשם “מגמדים לענקים” בה מוצגות מצלמות מראשית ימי הצילום,  מצלמות עץ ענקיות ועד למצלמות מרגלים שאפשר להסליק בקלות.

צלמנייה, רחוב אבות 63, באר שבע