תצפית מיכל – פארק נהריים אשדות יעקב

במפגש הנהרות ירמוך ירדן נמצא אתר קסום המשלב טבע מרשים עם היסטוריה עשירה, נהריים.

סיור בפארק נהריים לא דומה לשום סיור אחר –  הסיור שלנו מתחיל בגבעת הפרחים אתר ההנצחה המיוחד לבנות שנרצחו בנהריים, והוא ירוק ופורח כל השנה ובהתאם לעונות השנה. מגבעת הפרחים ממשיכים אל שביל הסכרים ממנו נראה את סכר האגם וסכר העודפים, שבנה פנחס רוטנברג לטובת מפעל החשמל, וכן את הגשרים העתיקים גשר הכביש הישן וגשר רכבת העמק שפוצצו במלחמת השחרור. נשקיף אל המקום בו נהר הירדן נשפך לנהר הירמוך במפל גדול ושפע של מים זורמים בקניון בזלת שחורה, מראה המעניק תפאורה מושלמת לסיפורים המעניינים שרק מדריכי האתר וותיקי העמק יודעים לספר.

בסיורים המודרכים שלנו ניתן להמשיך ולהגיע עד מפעל החשמל שבנה פנחס רוטנברג, { ללא כניסה למפעל }  ולהשקיף על טל אור וכל הסביבה.

אל תוותרו: אי השלום פתוח לביקור קהל (בתיאום מראש). מומלץ להגיע לאתר ולקבל פרספקטיבה נוספת על חבל ארץ לא מוכר זה.

במיוחד לילדים: לאחרונה התקבל אישור מטעם משרד החינוך לטיולי בתי ספר אל תצפית מיכל.

הידעת? בביתו של רוטנברג נפגשה גולדה מאיר עם האמיר עבדאללה לפני מלחמת העצמאות.