מרחב גיא בן הינום, ירושלים

לאורך תקופות רבות היה גיא בן הינום גבול של ירושלים, לכן שימש לקבורה. כך שוכן בו גם בית הקברות סמבוסקי, ששימש לקבורת עניי ירושלים במאות שנים האחרונות.

לאורך השנים היו תמיד מי שניסו לפרוץ את הגבול. משפחת מיוחס, שגרה בעיר העתיקה, יצאה מן החומות כבר בשנת 1874, וביתה קיים עד היום ונמצא בקצה המרחב.

בתחילת המאה העשרים הקימו יהודים יוצאי מונסטיר את שכונת שמעא, שעברה תהפוכות רבות, והיום נשארו ממנה רק מבנים מועטים.

בין מלחמת השחרור למלחמת ששת הימים עבר גבול בין ישראל לירדן בתוך ירושלים וכונה ‘הקו העירוני’.

השכונה היתה על קו גבול זה, בין ישראל לירדן, ובצידי גיא בן הינום נותרו עד היום מספר עמדות של הלגיון הירדני.

במרחב גיא בן הינום ניתן ללכת בנוף ירושלמי ייחודי, ולנשום את ההיסטוריה של המקום: לראות את שרידי שכונת שמעא, לרדת לחוה חקלאית המציגה מלאכות קדומות וגידולים ייחודיים, לחצות את הוואדי בגשר חבלים ארוך, ולראות את העמדות הירדניות ואת בית הקברות העתיק.