חצר כנרת

להרשמה לקיץ משפחתי לחצו כאן

אחד האתרים החשובים והמעניינים בתולדות ההתיישבות בארץ ישראל. לאחר שעמדה נטושה במשך עשרות שנים, חזרה החצר לפעול ביוזמתן של המועצה לשימור אתרים, המועצה האזורית עמק הירדן והעמותה לשחזור חצר כנרת. החצר הוקמה בשנת 1908 על אדמות דלייקה ואום-ג’וני במטרה להכשיר בה פועלים חקלאיים יהודים להתיישבות קבע. חצר כנרת הייתה מעין מעבדה, כוך היתוך בו התגבשו הניצנים הראשונים של רעיונות חברתיים, כמו הקבוצה, הקיבוץ והמושב. כאן חיו ופעלו אישים מרכזיים בתולדות היישוב בארץ: א.ד. גורדון, רחל המשוררת, האגרונומית חנה מייזל, ברל כצנלסון, זלמן שז”ר ועוד.

מה באתר: במקום פועל מרכז מבקרים והדרכה למורשת העלייה השנייה וההתיישבות בעמק הירדן. הסיור באתר כולל את מבני החצר, חדר האוכל, האסם, חוות העלמות, החאן וסרטון על רחל המשוררת.

לקהל הרחב: סיורים מודרכים והיכרות עם ההיסטוריה המרתקת של המקום, האישים והרעיונות שצמחו בו, התרשמות מעבודות השיקום והשחזור וביקור באתרים בולטים נוספים באזור (בית העלמין המפורסם של כנרת, בית המוטור בכניסה לקבוצות כנרת, ביתניה עילית ועוד).

הנגשה: הדרכה ופעילות מותאמת למוגבלויות שונות. ועזרי הדרכה שונים-עזרים חושיים, תיאור קולי, פישוט לשוני ועזרי שמע.

מחירון (ליחידים)
מבוגר 25 ש”ח