מרכז מבקרים מקוה ישראל

בלב גוש דן, בכניסה לחולון, שוכן לו כפר צרפתי פסטורלי קטן מן המאה ה-19. זהו מקוה ישראל, המביא את סיפורו של בית הספר החקלאי הראשון בארץ ישראל ושלזכותו יש לזקוף פרקים רבים וחשובים בכל תחומי העשייה הציונית: בחקלאות, בחינוך, בהגנה, בעלייה ובקליטה. בשנת 1870 הוקם בית הספר על ידי קרל נטר, מזכיר חברת “כל ישראל חברים” (אליאנס) בפאריס, במטרה לשמש מוסד חינוכי שבו ילמדו בני ישראל את עבודת האדמה וממנו יצאו להקים ישובים חקלאיים בכל רחבי הארץ.

מה באתר: על מבני בית הספר מן המאה ה-19 בוצעו עבודות שימור. ליד שער ירושלים פסלים חדשים המספרים את סיפור פגישת הרצל עם הקיסר הגרמני וילהלם השני, שדרת דקלים מפורסמת, פיקוס בנגלי ליד בית הכנסת הבולט בייחודו הארכיטקטוני, מרתפי יין אפלוליים חצובים באבן. ישנם גם סדנת מכניקה משוחזרת בה הומצאה בשנת תש”ח ה”דווידקה” המפורסמת – המרגמה הישראלית הראשונה, וגן בוטני עשיר ובו אוסף עצים ושיחים נדירים בארץ ישראל.

לקהל הרחב: סיורים מודרכים לקבוצות בתיאום מראש, בחגים – טיולים לבודדים ומשפחות. בסיור מתוודעים לסיפורי הבתים המיוחדים, סגנון האדריכלות המעניין וכן לסיפורי המקוואים במהלך הדורות עד לימינו. ניתן לצפות גם בסרט “במעלה שדרת הדקלים”.

לילדים: הדרכות חווייתיות וחינוכיות לקבוצות בהתאם לגילאים, החל מגני ילדים ועד בני נוער; בחגים הפנינג למשפחות עם הפעלות וסדנאות יצירתיות.

מחירון (ליחידים)
מבוגר 35 ש”ח