צריף הנשיא יד יצחק בן-צבי, ירושלים

צריף המגורים המקורי של נשיאה השני של מדינת ישראל יצחק בן צבי ואשתו רחל ינאית, הובא משכונת רחביה בירושלים לקיבוץ בית קשת בשנת 1952 כאשר יצחק בן צבי נבחר לנשיא וזאת במטרה לשקמו כאתר הנצחה לעלי, בנו שנהרג בשנת 1948 בקרב ההגנה על הקיבוץ. הצריף היה מרכז חייה של המשפחה ועד מהרה שימש גם כמרכז של הנהגת היישוב. הצריף שימש כ”מטבחון” אליו הגיעו כל אנשי הנהגת היישוב, ובו התקיימו ערבי דיונים סוערים, ישיבות של ועדות והתקבלו החלטות גורליות.

צניעותם של הזוג בן צבי היא מן הידועות, ובעיצוב הצריף הושם דגש על אורח החיים הפשוט שקיימו בו בני המשפחה כולל שחזור הריהוט המקורי. כיום מהווה הצריף מרכז הנצחה למשפחת בן צבי כולה ולמורשתו של הנשיא השני של מדינת ישראל.

מה באתר: צפייה בסרטון מרגש על משפחת בן צבי ועל עלי בן צבי שנהרג ערב נישואיו.

לקהל הרחב: סיורים מודרכים בתיאום מראש.