ארכיון חברת החשמל, אתר תחנות הכוח בחיפה

ארכיון חברת החשמל, הוא מהגדולים בארכיוני המגזר התעשייתי בישראל, פועל באתר תחנות הכוח חיפה ושמח להעמיד את מאגר הידע ההיסטורי המקיף שלו על חברת החשמל וימיה הראשונים לשימוש הציבור הרחב.

בארכיון קיימים כ-1,500 תיקים היסטוריים, כ-1,000 סקיצות ושרטוטים, כ-250.000 תצלומים, סרטים, כ-250 כרזות ישנות, 350 עדויות בעל-פה ו-1350 מוצגים מוזיאלים.

הארכיון כולל פריטים חשובים וייחודיים כמו זיכיון החשמל המנדטורי שהוענק לחברת החשמל בשנת 1926, חוזה לאספקת חשמל משנת 1923 שנחתם בין חברת החשמל לעיריית תל אביב, תיעוד מצולם של תחנות הכוח הראשונות, קטעי עיתונות מלפני קום המדינה, אוסף עדויות וזיכרונות של עובדיה הראשונים של חברת החשמל, מכשירי חשמל עתיקים, סנדלי טיפוס על עמודי חשמל משנות ה-20, מיכשור מכני שפעל בתחנות הכוח הישנות, ועוד.

הארכיון פתוח לביקורים, לסטודנטים ולחובבי הז’אנר.

הביקור חינם אך בתאום מראש.