אתר השחזור - ראש פינה

בלב לבו של הגליל שוכנת המושבה הציורית ראש פינה, אם מושבות הגליל. ראשיתה בהתיישבות של קבוצת אברכים שירדו מצפת לכפר הערבי ג’עוני בשנת 1878 והקימו ישוב יהודי בשם גיא אוני. בשנת 1882 הגיעה קבוצת עולים מ”חובבי ציון” ברומניה, והקימו מושבה חקלאית לה קראו ראש פינה. הברון רוטשילד לקח את המושבה תחת חסותו, בנה מבני ציבור וסייע לאיכריה להתקיים. ראשוניותה של המושבה מתבטאת בתחומים רבים כמו החינוך העברי הלאומי, חקר המלריה ומניעתה (פרופסור מר והמעבדה לחקר המלריה), המלון הראשון בגליל של אלתר שוורץ ועוד.

אתר השחזור מספר את סיפורה של המושבה העברית הראשונה בגליל על תלאותיה, וממחיש את החיים של היישוב היהודי הציוני המתחדש בגליל.

מה באתר: בית הפקידות – חזיון אורקולי על תולדות ראש פינה ותערוכה היסטורית. בית פר’ מר – תערוכה על פר’ גדעון מר וחקר המלריה, חדר מגורים לדוגמה ותערוכת “כך היינו” של כלי עבודה מהמאה הקודמת.

מערת שלמה בן יוסף – אפשר להוסיף חיזיון על פועלה של פלוגת בית”ר ושלמה בן יוסף הרוג מלכות ראשון. בית הכנסת ההיסטורי ע”ש רוטשילד – בית כנסת פעיל. בית המורה. מלון שוורץ. בתי המתיישבים. מצפה נמרוד – נקודת תצפית על כל העמק והחרמון, ע”ש נמרוד שגב בן המושבה אשר נפל במלחמת לבנון השנייה. גלריות לאומנות.  גן הברון.  שתי עגלות קפה “קפה לראש” – על הרחוב ” החלוצים”- בגן הברון.  וואדי ראש פינה

לקהל הרחב: סיורים מודרכים.

שבתות וחגים: