מוזיאון בית השומר, כפר גלעדי

מוזיאון בית “השומר” בכפר גלעדי מספר את סיפורם של ארגוני המגן “בר גיורא” ו”השומר” שהיוו בסיס ביטחוני,התיישבותי וחברתי עבור תושבי הארץ היהודים תחת השלטון הזר ששלט כאן באותה תקופה.

פעילות הארגון מתמקדת בתקופת העליות השנייה והשלישית, שלושה יעדים עיקריים עמדו בחזונם: עבודה עברית,הגנה עברית והתיישבות יהודית. התיישבויות שקמו בעזרת אנשי “השומר” : דגניה, מרחביה, תל-עדשים וכפר גלעדי.

פירוק הארגון ב-1920 הביא להקמתו של ארגון “ההגנה” והקמת ארגון “הקיבוץ”.

מה באתר: מוזיאון מגוון בתצוגות היסטוריות –תצוגה מרכזית בנושאי “השומר”, חדר מניה וישראל שוחט (הזוג שהוביל את הארגון), תערוכת אומנות מתחלפת מספר פעמים בשנה, גלריית קבע של האמנית בתיה לישנסקי, ארכיון ותצפית מרהיבה לנוף האיזור.

בתצוגה המרכזית סרטונים קצרים אודות חייהם וניסיונם של אנשי “השומר” ובנוסף סרט סיום המסכם את פעילות הארגון גם לאחר פירוקו.

לילדים: תחפושות, הדרכה והסבר קצר על הנושא, חוברות עבודה מגלי העבר (משותפת לבית “השומר” חצר תל-חי ושביל הפצועים).

בימי ו' ובערבי חג לקבוצות בתיאום מראש.