בית ויצמן, רחובות

על גבעה נישאה, בין פרדסים של שפלת יהודה, בפאתי הקמפוס המוריק ושוקק החיים של מכון ויצמן למדע, שוכן לו בית גדול מוקף גן המעורר השראה. בעבר היה זה משכנו של ד”ר חיים ויצמן, נשיאה הראשון של מדינת ישראל ומייסד מכון ויצמן למדע ברחובות. ד”ר ויצמן היה ממנהיגי התנועה הציונית, מדען ומדינאי שכיהן כנשיא ההסתדרות הציונית ומילא תפקיד מרכזי בקבלת הצהרת בלפור, שהיוותה אבן דרך מרכזית בהקמת מדינת ישראל. כיום משמש המקום כמוזיאון על תקופת פועלו של האיש וחזונו המשלב בין מדע וציונות.

מה באתר: סרטון על פועלו של ד”ר ויצמן, ביקור בבית ויצמן שתוכנן ע”י אריך מנדלסון המהווה פנינה אדריכלית. הבית עבר שימור ושחזור, והוא מאפשר הצצה נדירה אל אורח חייהם של הזוג הנשיאותי הראשון. הבית מוקף בגנים מרהיבים הכוללים את אחוזת הקבר ואת מכונית השרד הנשיאותית מסוג פורד לינקולן קוסמופוליטן, היחידה מסוגה בארץ.

לשמיעת פודקאסט על בית ויצמן לחצו כאן

לקהל הרחב: סיורים מודרכים בתיאום מראש, בהם מתוודעים אל אורח חייו של ד”ר חיים ויצמן, האיש הפרטי, המדען ומנהיג התנועה הציונית. הסיור מהווה מסע בזמן אל היישוב היהודי בארץ ישראל של שנות ה-30 במאה שעברה.

לילדים: הסיורים מותאמים לילדים מגיל שבע ומעלה. ניתן להזמין סיורים מיוחדים לקבוצות ילדים ונוער (גילאי יסודי – “סיפורו של נשיא”; חט”ב ותיכון – “הבית הלבן ברחובות”).

בית ויצמן, רחוב הרצל 234, רחובות

בית ויצמן, רחובות