מצודת יואב, שדה יואב

מוזיאון גבעתי שוכן במצודת יואב שנקר שהייתה בעבר משטרת עירק סווידאן. המקום משמש כמרכז מורשת לחטיבת גבעתי וגם כציון היסטורי למבנה המצודה שהייתה עבור כוחותינו בגזרת הדרום במלחמת העצמאות “המפלצת שעל הגבעה”. המוזיאון נועד להציג שיתוף פעולה בין צה”ל להגנה המרחבית. חטיבת גבעתי הייתה אחת משש חטיבות השדה הראשונות שהקים צה”ל במלחמת העצמאות, והיא מהווה פרק מרכזי בהיסטוריה של תקומת מדינת ישראל.

מה באתר: המוזיאון מתעד את תולדות חטיבת גבעתי ממלחמת השחרור ואת חלקה בקרבות חזית הדרום. באגף החדש תצוגה אינטראקטיבית על מסלול ההכשרה והאימונים שעוברים כיום מתגייסים לחטיבה והצגת סיפורי מורשת הקרב שלה, מרכז הנצחה לחללי גבעתי לדורותיהם, תצוגת נשק תש”ח, מרכז חינוך, אודיטוריום ומגדל תצפית מן מהמצודה.

לקהל הרחב: סיורים מודרכים במוזיאון על ידי צוות חיילי האתר. משך הביקור כשעה וחצי.

לילדים: דפי פעילות ועזרי הדרכה.