חפש:
סל קניות

אין מוצרים בעגלת הקניות.

אתרי מורשת

בית יגאל אלון - קיבוץ גנוסר

יגאל אלון, חבר קיבוץ גנוסר שנמצא לחוף הכנרת, נולד בכפר תבור, גדל על ברכי אהבת הגליל וכל חייו ראה את עצמו כאיש הגליל. אלון היה מפקד הפלמ"ח, חבר כנסת ושר בממשלת ישראל. סמוך לקיבוץ גנוסר שוכן בית יגאל אלון המציג את מורשתו הרחבה: הגנה והתיישבות, היחס לאדם ולסביבה, הקשר למסורת ולתרבות. המקום מציע מסע לשורשי הציונות היוצר דיאלוג חי עם ההווה.

מה באתר: מבנה המוזיאון מציג את ההתיישבות בגליל באמצעות תערוכות קבע: נופי הגליל, תקופת המשנה והתלמוד, חייו של יגאל אלון, תצוגה על ימת הכנרת, צמתי הכרעה בדילמות מעברו של היישוב העברי, ההתיישבות העברית החל מן המאה ה-19, חדר אנשי הפלמ"ח. בנוסף מתקיימות תערוכות מתחלפות של אמנות עכשווית; לרשות המבקרים עומדים ספרייה, ארכיון ומאגר ממוחשב על הגליל, על אזור הכנרת ועל חייו של יגאל אלון. במקום סירת עץ עתיקה מהמאה הראשונה שנתגלתה בין קיבוץ גנוסר למגדל.

לקהל הרחב: סיורים מודרכים בעיקר לקבוצות, בליווי פעילות חינוכית הנשענת על תצוגה מוזיאלית על סדנאות העוסקות בשאלות ערכיות באמצעות דיון במנהיגות ובחברה הישראלית.

לילדים: סיורים ופעילות חינוכית המותאמים לילדים ולבני נוער.

יצירת קשר עם האתר