בית יוסף באו, תל אביב-יפו

יוסף באו היה אמן רב תחומי שעבד ויצר בסטודיו קטן בסמוך לתיאטרון הבימה החל משנת 1960. באו, ניצול ממחנה הריכוז פלאשוב, עלה ארצה עם חלום לעשות אנימציה בארץ הקודש.

הוא פתח כאן סטודיו לגרפיקה ובו עיצב כותרות לסרטי קולנוע, כרזות פרסום צבעוניות וסמלים ייחודים.

כמו כן בנה במו ידיו קולנוע קטן וציוד צילום שבעזרתו יצר סרטים מצוירים. במקביל ניהל חיים סודיים כגרפיקאי הראשי של “המוסד” וזייף בין השאר מסמכים ותעודות למרגלים.

כיום מתוחזק הסטודיו הקטן על ידי בנותיו של באו ומשמש כמוזיאון בו ניתן לחזות במכלול יצירותיו, כולל קולנוע, אנימציה, ציור, גרפיקה, סיפורת ומחקר הלשון העברית, המתובלים כולם בהומור על פי השקפת עולמו האופטימית.

מה באתר: תערוכת קבע של כותרות הסרטים, עבודות גרפיקה מקום המדינה, תצוגה של מכשירי האנימציה וקולנוע קטן בו ניתן לצפות בסרטי האנימציה. כמו כן במקום מוצגות תערוכות מתחלפות מיצירותיו של יוסף באו.

לקהל הרחב: סיורים מודרכים במוזיאון המועברים ע”י צלילה והדסה המספרות את סיפור המוזיאון וסיפור חייהם המופלא של רבקה ויוסף באו השוזר בתוכו סיפור גבורה והצלת אנשים במצבים בלתי אפשריים בשואה ובישראל (סיפור חתונתם של הזוג באו תועד בסרט רשימת שינדלר). כמו כן הן מספרות על מחקרו של יוסף באו על השפה העברית שמצא הרבה הומור והגיון בשפתנו. וכל זה מועבר בליווי ציוריו הייחודיים וההומוריסטיים.

בית יוסף באו, רחוב ברדיצ'בסקי 9, תל אביב-יפו

עברית, אנגלית, פולנית