בית מורשת כפר עטה, קריית אתא

בית פישר שנודע בשם בית הבק נבנה בשלהי המאה ה-19, בראשית ימי כפר עטה גר בו המוכתר יהושע פישר שעמד בראש היישוב העברי המתחדש. הוא הוריש את הבית לעמותת תו”ם, בהועידו אותו לפעילות קהילתית. עיריית קריית אתא ועמותת תו”ם שיפצו את המבנה בו שוכנים זה לצד זה המוזיאון העירוני לתולדות המקום ובית הכנסת מעלות הגיבורים.

מה באתר: מבחר כלים המלמדים על הווי חיי המייסדים בבית ובשדה. באולם המרכזי מוצגת התערוכה “ממעוף הציפור” – תצלומי אוויר (מהשנים 1945-2009) המספרים את סיפור התפתחותה של העיר. הארכיב מכיל מסמכים, קלטות, תמונות וזיכרונות של ותיקי היישוב לצד חומר עכשווי המבוסס על פרסומים בעיתונות המקומית, ותיעוד קהילתי המתבצע ברובו על ידי מתנדבים ותלמידים מקריית אתא. במרכזיה הפדגוגית חומר דידקטי הקשור לתולדות העיר, פרויקטים חינוכיים וסרטונים על העיר, מאז יושבה לראשונה לפני כ-5,000 שנה.

לקהל הרחב: סיור “בעקבות ראשונים בקריית אתא” הנערך במהלך שבוע שימור סיור “בעקבות לוחמים מקריית אתא לרמת יוחנן” הנערך ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל. ישנם גם ביקורים מודרכים לקבוצות מאורגנות. בתיאום מראש. מותנה בהרשמה, מינימום 25 איש בקבוצה.

לילדים: הפעלות עם שעשועונים, דפי עבודה, משחקי חדר ומשחקי  חוצות, בתיאום מראש.

במהלך שבוע שימור, יתקיים הסיור ברחבי העיר, כאמור בתיאום מראש.