חומה ומגדל תל עמל בגן השלושה

שיטת “חומה ומגדל” היא שיטת התיישבות ייחודית בה הוקמו ישובים בתקופת מאורעות הדמים 1936-1939 תחת שלטון המנדט הבריטי בארץ ישראל. בשיטה זו עלו על הקרקע תוך יום או לילה, למעלה מ-50 ישובים חדשים שמבניהם הוקמו במהירות מחלקי עץ מוכנים מראש. כך היו יכולים היישובים להגן על עצמם החל מהלילה הראשון. את הרעיון הגו ויישמו לראשונה חברי תל עמל ניר דוד, והוא אומץ ע”י ארגון “ההגנה” כשיטה אסטרטגית. התיישבות “חומה ומגדל” קבעה לא במעט את גבולות המדינה שבדרך.

מה באתר: שחזור בגודל טבעי של תל עמל, ראשון יישובי “חומה ומגדל”. בחצר המוקפת חומת עץ ניצבים צריפי המגורים, המכבסה, חדר האוכל והמטבח, ובמרכזה מגדל תצפית.

לקהל הרחב: פעילויות משפחתיות עצמאיות על ידי ביצוע משימות; בהזמנה מראש סיורים מודרכים לקבוצות מאורגנות; מיצג חדש חוויתי ומפתיע הממחיש יום בעלייה לקרקע של ישוב חומה ומגדל; אפשרות לסיור ופעילות בליווי שחקנים והרצאות זמר; סיור עששיות ברחבי גן השלושה; ארוחת חלוצים ייחודית.

הנגשה: הדרכה ופעילות מותאמת למוגבלויות שונות. ועזרי הדרכה שונים-עזרים חושיים, תיאור קולי, פישוט לשוני ועזרי שמע.

לילדים: מגוון פעילויות והפעלות בהתאם לגילאים’ תחנות פעילות וחוויות בחצר: בניית חומה, כביסה בגיגית, טיפוס על המגדל, פענוח כתב מורס ועוד.

להרשמה לחצו

שבתות וחגים: