מוזיאון יד לשריון, לטרון

אתר יד לשריון מצוי במתחם של בניין משטרת לטרון המנדטורית, בלב עמק איילון, הטומן בחובו מורשת גבורה בתולדות עמנו מאז קריאות של יהושע בן נון “שמש בגבעון דום וירח בעמק איילון” ( יהושע, י’ 12), שבהמשכה הביס את חמשת מלכי האמורי. יהודה המכבי הביס את צבא גיאורגיאס בקרב ליד אמאוס הסמוך לאתר. במלחמת העצמאות ידע העמק קרבות עקובים מדם בניסיון לפרוץ את הדרך לנצורים בירושלים. הם הובילו לפריצת דרך בורמה, ובמלחמת ששת הימים נכבש האזור על ידי כוחותינו. בשנת 1979 הועלה טנק השרמן על המגדל הסמוך לבניין המשטרה ונקבעה עובדה בשטח – כאן יוקם אתר ההנצחה והמורשת של חיל השריון! בשנת 1982 הובאה אבן הפינה מסיני, ומכאן הוחל בתנופת בניינו של האתר.

מה באתר: מכלול הגבורה וההנצחה, מיצג השריון, מוזיאון הטנקים המגוון בעולם – למעלה מ-160 רכבים קרביים משוריינים, פארק עוצבות השריון לבילוי משפחתי, מוזיאון הלוחם היהודי במלחמת העולם השנייה, תצוגות מתחלפות, מיצג וידאו מפינג ועוד.

לקהל הרחב: סיורים מודרכים בתחומי האתר, הכוללים הסברים על מוקדי ההנצחה, המורשת ופריטי האוסף. לתיאום הדרכה לקבוצות יש לפנות למרכז המבקרים.

לילדים: סיורים מותאמים לשכבות הגיל השונות. סיורים במסגרת החינוך הפורמלי והבלתי פורמלי, פעילויות בר מצווה ובת מצווה חווייתיות ערכיות בעקבות לוחמים בעמק איילון.

מורשתו של חיל השריון:
– מוזיאון הטנקים המגוון בעולם (160 רכבים משוריינים)