מוזיאון חצר ראשונים, עין שמר

בכניסה לקיבוץ הפסטורלי עין שמר שוכנת חצר ראשונים של הקיבוץ הוותיק, שנוסד ב-1927. ביובל ה-50 לקיבוץ החליטו חבריו לשחזר את החצר ההיסטורית ולהקים בה מוזיאון המספר את ייחודה של ההתיישבות הקיבוצית מזוויות שונות: הראשונים, החינוך, התרבות, העבודה, מעגל החיים ועוד.

מה באתר: שחזור חצר הקיבוץ המקורית, תצוגות וסרטים בחדר האוכל הישן, מאפיית לבנים פעילה, מכונות חקלאיות, טחנת קמח מראשית המאה, מוזיאון טרקטורים..

סיורים מודרכים לקבוצות בהזמנה מראש, במוזיאון חצר ראשונים:, בנושאי ראשית ההתיישבות, אפיית לחמניות, סיורים בעגלה בקיבוץ של היום ועוד..

לקהל הרחב: בחגים ומועדים פעילויות ייחודיות הקשורות לחג ולעונה: מסיק זיתים, נטיעות בט”ו בשבט, טרקטורים של סבא רן, קציר חיטה בשבועות ועוד פעילויות מתאימות למשפחות ולילדים.

בנוסף – קיום ימי הולדת ומסיבות בר/בת מצווה וחתונות ייחודיות.

המוזיאון ההיסטורי פתוח בימי חול להסתובבות עצמית – בימים א’-ה’ 15:00-8:00, ו’ וערבי חג 12:00-8:00