מוזיאון המזגגה, קיבוץ נחשולים

בלב קיבוץ נחשולים ניצב מבנה אבן מרשים משנת 1891, שנבנה על ידי הברון אדמונד דה רוטשילד כבית חרושת לתעשיית בקבוקי זכוכית עבור היקבים בזכרון יעקב וראשון לציון. בית החרושת נוהל על ידי מאיר דיזנגוף, לימים ראש העיר הראשון של תל אביב. המזגגה נסגרה כשלוש שנים לאחר פתיחתה בעקבות מחלת הקדחת וחוסר כדאיות כלכלית, ולאחר שכל עובדיה ומומחי הזכוכית נטשו את המקום. בשנת 1980 שופץ המבנה בחלקו על ידי חברי קיבוץ נחשולים והפך למוזיאון. לאחרונה שוחזרו על ידי המועצה לשימור אתרים גגות הרעפים, נוספו חלונות, דלתות וגרם המדרגות המקורי.

מה באתר: מוזיאון פעיל, המספר את סיפור יוזמת הברון ותחילת התעשייה בארץ ישראל, מוזיאון המנציח את ההיסטוריה של המקום ומהווה משכן לפעילות הארכיאולוגית הימית והיבשתית במפרצי דור נחשולים. הממצאים מגיעים למוזיאון ובו הם מוצגים באולמות המקוריים באופן בלתי אמצעי, כולל תגליות העיר העתיקה דור, הנמל העתיק, ארכיאולוגיה תת ימית ועדויות על תעשיית התכלת והארגמן.

לקהל הרחב: סיורים מודרכים במוזיאון עם פעילות מיוחדת בנושא הזכוכית, התכלת והארגמן, כולל הדגמות, בתיאום מראש.

לילדים: הדרכות והפעלות מיוחדות, פעילות מיוחדת בחגים, סדנאות רפאות כלי חרס, ציור על כדים, יצירת פסיפס ועוד.

הנגשה: הדרכה ופעילות מותאמת לגילאים שונים, מוגבלויות שונות. ועזרי הדרכה שונים-עזרים חושיים, תיאור קולי, פישוט לשוני ועזרי שמע.

עברית, אנגלית, צרפתית, ספרדית

פתוחים גם בשבת במסגרת שבת ישראלית