מוזיאון העיר נתניה

המוזיאון נמצא במבנה שהוקם כבית מלאכה לאריגה לנערות עיוורות. בית המלאכה – “בית אורה” פתח את שעריו בשנת 1958 ופעל עד שנת 1991. בשנת 2010 החליטה עיריית נתניה לשפץ את המקום ולהפכו למרכז תיעוד ולמוזיאון לתולדות העיר. המוזיאון נפתח בשנת 2011.

הדרכות במוזיאון
למוזיאון צוות הדרכה מיומן ומקצועי המשלב אתגר עם חוויה לימודית מיוחדת ומגיש תכניות הדרכה העוסקות בסיפור הקמתה של העיר נתניה כמושבת פרדסים דרך חזון הפיכתה לעיר קייט ועד הפיכתה לריביירה בימינו.

תערוכת הקבע של המוזיאון מספרת על העיר שקמה בחולות השרון ב-1929, על חזונם של מייסדיה שהקימו מושבת פרדסים בחולות השרון אך כבר בראשית הקמתה ראו בחזונם עיר קייט – ריביירה. העיר הוקמה על ידי בני המושבות הראשונות, אולם קלטה וקולטת מכל תפוצות ישראל. בימי המאבק להקמת המדינה לקחה חלק פעיל בקליטת המעפילים בחופיה וכן חלק פעיל ובמאבק המחתרות למען הקמת המדינה. נתניה היא פסיפס אנושי מרתק – מיקרו קוסמוס של מדינת ישראל.

סיורים ברחבי העיר
המוזיאון מקיים מגוון סיורים בנושאים שונים ובשפות שונות. מותאם למבוגרים ולמשפחות. בין הסיורים: סיורים מזמרים, סיורים תיאטרליים, סיורים רגליים ורכובים. בין הנושאים: בעקבות נשים מובילות, סיורים ירוקים, סיור בשכונות, סיורים לאורך הים, סיור שווקים, סיורי גרפיטי, שביל היהלומים.

ניתן להזמין סיורים באופן פרטי או להצטרף לפעילויות המוזיאון השוטפות.

המוזיאון פתוח בשישי שבת ללא עלות, בכל שבת תמצאו אצלנו פעילויות מתאימות למגוון גילאים: משחק ניווט, שעת סיפור, משחקים של פעם, וסיורים.
(הפעילויות מתאימות לילדים החל מגיל חמש)

מוזיאון העיר נתניה, רחוב מקדונלד 3, נתניה