מוזיאון חצר היישוב הישן, ירושלים

בבית עתיק בן 500 שנה ברובע היהודי בירושלים שוכן מוזיאון חצר היישוב הישן, המאפשר הצצה נדירה להווי החיים של אנשי היישוב הירושלמי הישן. מבעד לחפצים קורם סיפורם של בעליהם עור וגידים: נישואין ולידה, שמחות ועצב, התמודדות יומיומית עם קשיים, הסתפקות במועט ואמונה בבורא עולם.

מה באתר: תערוכת קבע ותערוכות מתחלפות הממחישות את הווי החיים ברובע היהודי מהתקופה העותמאנית ועד נפילת הרובע בתש”ח: חדרי מגורים, בעלי מלאכה ובית כנסת ע”ש האר”י.

לשמיעת פודקאסט על מוזיאון חצר היישוב הישן לחצו כאן

לקהל הרחב: סיורים מודרכים תאטרליים, מוזיקליים וקולינרים במגוון נושאים הקשורים ליישוב הישן: בעקבות לוחמים, סיורי סליחות, סיורי חניכות (צריך להיות סיורי חנוכיות), סיור בעקבות מקובלים, סיור מומחז עם שחקן, סיור פיוט, מופע שירי לדינו, מופע מספרי סיפורים ועוד. בנוסף, מתקיימות סדנאות פיוט, מספרי סיפורים, יעוץ ארגוני ועוד.

לילדים: סיורים מודרכים בנושאי ילדות בירושלים של פעם, איכות הסביבה, מעגל החיים היהודי, ביחד ולחוד (יחסי יהודים-ערבים), בעקבות לוחמים, משחקים של פעם, יצירה ודרמה יוצרת. בחופשות מערכת החינוך מקיימת פעילות חווייתית להורים ולילדים הכוללת יצירה, תיאטרון, משחקים של פעם ועוד.

להרשמה לחצו כאן

מוזיאון חצר היישוב הישן, רחוב אור החיים 6, ירושלים