אתר מערת הפלמ"ח

אתר מערת הפלמ”ח במשמר העמק

מורשת, טבע, חוויה

בפאתי קיבוץ משמר העמק, בלב היער, שוכנת לה בסתר מערה. זהו מקום שנבחר כמתאים ביותר לאימוני שתי המחלקות הסודיות של הפלמ”ח: מחלקת המסתערבים והמחלקה הגרמנית. כאן נולד הקוד האתי של צה”ל, פה נוצקו ערכי הרעות, הדבקות במטרה, הדוגמא האישית וה”אחרי” של המפקד. באתר מערת הפלמ”ח מספרים את סיפוריהם של “יפי הבלורית והתואר” ושומרים על ה”מדורה” של מורשת הקרב וערכיו.

פעילויות באתר: ביקור מודרך במערה המספר את סיפורי הפלמ”ח והתקופה + סרטון (ניתן לשלב גם שירה בציבור), פארק בריחה בנושא ליל הגשרים, פארק הרעות המבוסס על הקוד האתי ועל ערכים, מחוץ לקופסה – שביל חידות מותאם ללקוחות, סדנאות גיבוש,ODT , פעילויות ערב, משחקי ניווט, סיור מודרך להר הגעש + תצפית החולשת אל נופי עמק יזרעאל המרהיבים ויערות מנשה הירוקים ועוד ועוד.

במקום שולחנות פיקניק ופינת קפה ותמיד ניתן להעשיר את החוויה בתפריט מותאם.

האתר נמצא בהתחדשות מתמדת ופועל בפיתוח מוצרים ותכנים המותאמים לקהלי יעד שונים (ארגונים משפחות, חינוכית, צה”ל ועוד).

לשמיעת פודקאסט על מערת הפלמ”ח במשמר העמק לחצו כאן

להרשמה לחצו