שביל מורשת רמת יוחנן

מסלול סיור מודרך בין מספר אתרים מראשית היישוב המספרים את תולדות המקום ותולדות המדינה.

מה באתר: אנדרטה לזכר חללי הקרב על יישובי הגוש במלחמת השחרור עם תצפית מרהיבה אל מפרץ חיפה ועמק זבולון ובהמשך מסלול הליכה קצר בסביבה חקלאית של מטעים ושטחי מרעה אל תוך אתרי מורשת בקיבוץ: עמדת הגנה ממלחמת העצמאות, משולטת, ובה סיפור עמידתם בקרב של חברי הקיבוץ והיישובים הנוספים בסביבה; מגדל המים – מיני מוזיאון המכיל אביזרים וצילומים היסטוריים משנותיו הראשונות של הקיבוץ, כולל הפעלות לילדים; סליק אותנטי של “ההגנה” עם תצוגה, סרטונים והפעלות לילדים; המכון להווי ומועד מייסודו של מתתיהו שלם, הוגה ויוצר החג הקיבוצי; עיטור קיר מונומנטלי של האמן אלעזר הלבני, המתאר דמויות העוסקות בחקלאות בארץ בימי קדם.

לקהל הרחב: סיורים מודרכים בשביל מורשת רמת יוחנן.

לילדים: הפעלות מיוחדות לילדים.