אתרים היסטוריים ברעננה

ב-2 לאפריל 1922, יצאו שתי עגלות עמוסות ציוד ו-9 חלוצים אמיצים מתל אביב והלכו ברגל אל שטח אדמה שנרכש שנתיים קודם.

בימים הראשונים עוסקים תשעת החלוצים בחפירת באר מים ובבניית סוכה, שתשמש כמטבח וחדר אוכל. למושבה הקטנה הם קוראים “רענניה” ולימים ישתנה שמה ל”רעננה”.

המרכז ללימודי תולדות רעננה, המאכלס את ארכיון העיר והמוזיאון החקלאי, מאפשר לבאים בשעריו לחקור את התפתחותה ממושבה לעיר משגשגת.

במרחבים המוזיאליים של הארכיון נאצרו מסמכים אותנטיים, צילומים ותעודות המספרים את תולדות העיר.

בארכיון שתי תצוגות קבע, האחת – “תמונות מחיי מושבה” של שייקה (ישעיהו) בן יליד והשנייה “כך נראתה המושבה שלי” – אוסף ציורים של רעננה שצוירו ע”י אמנים מרעננה,

תצוגה היסטורית של בעלי מקצוע, כלים חקלאיים ודגמים מוקטנים של ענפי פרנסה חקלאיים מראשית ימי המושבה רעננה.

לצד תצוגת הקבע הוקם “קיר ההגנה” המתעד את תולדות ההגנה בעיר.

בחצר המרכז נמצא המוזיאון החקלאי, הארכיון בשיתוף מוזיאון “חדר ראשונים” מוציא סיורים רגליים במתחם ההיסטורי של העיר, בו מרוכזים מבניה הציבוריים הראשונים של רעננה.

במוזיאון ‘חדר ראשונים’ תצוגת קבע הכוללת מסמכים, תמונות, מפות, יומנים וחפצים המאפשרים לספר את סיפורה של המושבה הקטנה.

כתובת: ארכיון העיר רעננה, רח' גולומב 6, רעננה / רח' אחוזה 147, רעננה (חדר ראשונים)
      מייל נוסף: rachelr@raanana.muni.il