אתר מורשת והנצחה גולני

מוזיאון גולני מוקדש להנחלת מורשתה של חטיבת גולני והנצחת חלליה אשר נפלו בקרבות מיום הקמת המדינה ועד ימינו אנו.

חטיבת גולני הוקמה בשנת 1948 בראשית קרבות תש”ח והייתה ממשחררי הגליל ולקחה חלק בקרבות.

סג’רה ולוביה. אתר המורשת וההנצחה הוקם על הגבעה הסמוכה ליער לביא כאות כבוד לנופלי החטיבה ולוחמיה.

החוויה שלנו: במוזיאון ההנצחה אשר הוקם כמה שנים מאוחר יותר מושם דגש על ערכי חטיבת גולני וערכי החברה הישראלית באמצעות הליכה בשביל “מעלה גולני”,

ביקור במבנה המוזיאון בו אנו מציגים את החטיבה בשגרה באמצעות תערוכת נשק ואמצעים, במבצעים ובמלחמות ישראל.

כמו כן היכל ההנצחה מנציח את 1482 מלוחמי החטיבה אשר נפלו במערכות ישראל ובתוכם 12 נצר אחרון, אולם הקרנת סרט, אודיטוריום רב תכליתי,

תערוכת כלי רק”מ, קיר נופלים, רחבת דשא, רחבת מסדרים וחורשת יער. כל אילו ועוד עומדים לרשות הקהל הרחב לפעילות מגוונת ועשירה.