אתר הפרדסנות ע"ש מינקוב, רחובות

בפאתי רחובות ליד מכון ויצמן, בין עצי הדר, נמצא אתר הפרדסנות ע”ש זלמן מינקוב, איש העלייה הראשונה שבשנת 1904 נטע את הפרדס הראשון ברחובות. פרדס מינקוב הוא אחד האתרים החשובים והמעניינים בתולדות ההתיישבות בארץ ומספר את סיפורה של משפחת מינקוב ואת סיפור מפעל הפרדסנות בארץ ישראל כולה.

מה באתר: בית אריזה ובו תצוגה המשחזרת את תהליך הקטיף, המיון והאריזה בימי ראשית הפרדסנות; באר מים שעומקה כ-25 מטרים ולה משאבה ממונעת אשר שימשה להשקיית הפרדס; תעלות השקיה; סיור בין זני עצי הפרי השונים, קטיף תפוזים (בעונה-אוקטובר-מרץ) והכנת מיץ טבעי; חיזיון אורקולי המספר את סיפור ענף הפרדסנות בארץ מתחילת המאה ועד ימינו.

לקהל הרחב: סיורים מודרכים בבית האריזה המשוחזר, בבאר המים, בבריכת האגירה וצפייה בחיזיון האורקולי.

סיורי מבוגרים וגמלאים: סיורים בעקבות החלוצים, ביקור בבית האריזה עם ניחוח נייר ה- jaffa, בבריכת האגירה שעליה מספר ס’ יזהר ובבאר עם המנוע המשוכלל.

לילדים(הדרכה מתואמת מראש בלבד): הדרכה חווייתית הכוללת קטיף וסחיטת מיץ טבעי, פעילויות יצירה ונסיעה בטרזינה- רכבת החוצה את הפרדס מקצה אל קצה!

מלבד פעילות חינוכית לגני ילדים, לבתי ספר ולמבוגרים, ניתן לקיים באתר הפרדסנות ימי הולדת, מסיבות סוף שנה, כנסים מקצועיים ואירועים משפחתיים.
לפרטים לחצו על התמונה

טיולים שנתיים

סיורים ופסטיבלים

תרומה לקהילה

אתר הפרדסנות פתוח בימים ראשון עד חמישי לקהל הרחב (לסיורים עצמאיים) או לקבוצות מתואמות מראש, בין השעות 15:00-9:00
בסופי שבוע ובחגים ניתן לקיים פעילויות לקבוצות מאורגנות מראש.

מחירון (ליחידים)