בית אברהם קריניצי, רמת-גן

בית שובה לב זה הוא אחד מבתי האבן הראשונים שנבנו ברמת גן. כאן הקים ב-1925 את ביתו אברהם קריניצי, ראש העיר הראשון ודמות בולטת ביישוב היהודי. הבית, מוקף בגינה גדולה, שימש במשך עשרות שנים לפגישות ואירועים ציבוריים והתארחו בו נשיאים וראשי ממשלה.

בצוואתו השאיר קריניצי את ביתו לעירייה כדי שישמש “למטרה ציבורית תרבותית”, וכיאה לכך משמש כיום הבית כמוזיאון וארכיון לתולדות רמת גן. במקום תערוכת קבע מעניינת על תולדות העיר מימיה הראשונים כעיר גנים עד להפיכתה לעיר מובילה. מצויים כאן גם מרכז מידע, הארכיון ההיסטורי של העיר, צריף ראשונים המשחזר את חיי החלוצים, אודיטוריום הכולל ציוד הקרנה לכנסים ומופעים, כיתות הדרכה וחצר מטופחת. מומלץ לצפות בסרט המספר על תולדות העיר בשנים 1950-1914.

עוד במקום: תכניות הדרכה חווייתיות לקבוצות גיל שונות, הרצאות ומופעים וכן סדנאות לילדים בחגים ובחופשות הקיץ.

אל תוותרו: מדי יום שישי האחרון בכל חודש נערכים סיורים מודרכים לציבור הרחב בלבה הקלאסי של רמת גן (לקבוצות: בתיאום מראש).

במיוחד לילדים: תכניות הדרכה חווייתיות העוסקות בסיפור הקמתה של רמת גן כעיר גנים. פעילויות ייחודיות כגון מסיבות סוף שנה, ימי הולדת ופעילות הורים וילדים.

הידעת? העיר בנויה על גבעות כורכר, כחלק מרכס הכורכר המזרחי של מישור החוף. במרכזה מתנשאות ארבע גבעות שנקראות הר הבנים, גן שאול (גן הקופים), גבעת אברהם וגבעת הארנבות.

בית אברהם קריניצי, רחוב קריניצי 64, רמת-גן

א', ג', ד', ה' 13:00-8:00, ב' 17:00-8:00, סופי שבוע וחגים – בתיאום מראש ולקבוצות בלבד.