בית חנקין - מעיין חרוד

יהושע (1945-1865) ואולגה (1942-1852) חנקין החליפו כתובות רבות בחייהם, אבל בית חלומותיהם, שבו לא זכו לגור, ממוקם במורדות הגלבוע. את הרעיון לבנות בית באזור הגה חנקין בראשית שנות ה-20, כשרכש את גוש הקרקעות נוריס בעמק חרוד. כשמלאו ליהושע חנקין 70, הסתיימה בניית הבית. באותה תקופה חלתה אשתו, ולמענה החלו לחצוב אחוזת קבר באבן ההר. אולגה חנקין מתה בפברואר 1942, ובעלה החליט להפוך את הבית למוזיאון לתולדות הקרקע וההתיישבות בעמק יזרעאל. ב-1945 נפטר יהושע ונקבר לצד אשתו.

מה באתר: בית חנקין המעוצב ברוח שנות ה-30 ממוקם בגן הלאומי מעיין חרוד. ביקור בבית כולל צפייה בסלון, במטבח, בחפצים של בני הזוג ועוד; צפייה בסרט על חייו ופועלו של יהושע חנקין בארץ ישראל (הסרט בעברית, כתוביות בעברית, אנגלית ורוסית); פארק נופש גן לאומי מעיין חרוד המשמש כמקום בילוי למשפחות וחניון לילה; מרכז לחינוך והקניית מורשת באתרים המיוחדים בסביבה; מערת גדעון וסיפור מבחר המים; חלק הקבר והמוזיאון שלאולגה ויהושע חנקין.

לקהל הרחב: סיור מיוחד ומעניין שכותרתו “מגדעון השופט וסיפור מבחן המים ועד גואל האדמות יהושע חנקין וסיפור חייו בארץ ישראל”; ביקורים מודרכים בבית חנקין.

בית חנקין - גן לאומי מעיין חרוד

הביקור במוזיאון לקבוצות בלבד ובתיאום מראש.