יד לבנים הדרוזים - בית אוליפנט, דלית אל-כרמל

במרכז הישן של דלית אל-כרמל ניצב בית מידות מרשים שנבנה בשנת 1884 כבית קיץ עבור הסופר והדיפלומט חובב הציונות לורנס אוליפנט ורעייתו אליס. ממרומיו נשקף נוף מרהיב של נחל בוסתן הסמוך, בית אורן, עין הוד וכמובן חוף הים של עתלית.

מאז 1981 משמש המבנה כבית יד לבנים הדרוזי, בליבו חדר הנצחה ל-408 חללים דרוזים שנפלו במערכות ישראל. במקום נמצא גם אולם המוקדש לשותפות הגורל בין הדרוזים והיהודים בישראל. ברחבה שלפני הבית ניצבת אנדרטה מרכזית לחללים הדרוזים.

עוד במקום: אולם תרבות על שם יצחק רבין ופינת שיח’ אמין טריף, אולם כנסים על שם משה דיין, אולם הנצחה לזכר מנחם בגין וכן מגרשי ספורט. באתר פועלת המכינה הקדם-צבאית הדרוזית היחידה בישראל.

אל תוותרו: במקום חבויה מערה היסטורית – תחילתה כבור עתיק חצוב בסלע ששימש בהמשך כמקום אחסון.

הידעת? נפתלי הרץ אימבר, מחבר “התקווה”, היה מזכירו של אוליפנט וגר עמו בבית זה.