בית כנסת ומרכז מבקרים רמח"ל, עכו

הסיפור שלנו: רבי משה חיים לוצאטו, הידוע בכינויו הרמח”ל, היה מהדמויות המורכבות והמשפיעות בעולם היהודי בעת החדשה. הרמח”ל, יליד פאדובה שבאיטליה, שילב לימודי חול לצד קודש, שפות ומדעים עם גמרא ותורה, והיה נערץ על ידי הגאון מווילנא והרב קוק אך גם על ידי חיים נחמן ביאליק. כל אלה אף ראו עצמם כממשיכי דרכו.

בית הכנסת העתיק על שם הרמח”ל שוכן במבנה עות’מאני, ובתוכו פועל מרכז המבקרים על שם הרמח”ל, המוקדש לסיפור חייו הדרמטי של רבי משה חיים לוצאטו וכן לסיפורה הלא מוכר של הקהילה היהודית בעכו בתקופת שלטון הצלבנים – תור הזהב של היהודים בעכו. הרמח”ל עלה לארץ בשנת 1743 עם משפחתו ותלמידיו, והשתקע בעכו. יש אומרים שהוא שהקים את בית הכנסת. מבנה בית הכנסת שוחזר ונבנה בדוגמת בית כנסת בפאדובה, עיר הולדתו של הרמח”ל.

החוויה שלנו: במרכז המבקרים מיצגי מולטימדיה על כתבי הרמח”ל, מוצגים הנוגעים לקהילה היהודית בתקופה הצלבנית וסרטון על סיפורה של עכו היהודית. עוד מוצגים ממצאים ארכיאולוגיים שנחשפו במהלך עבודות השיקום והשחזור. בבית הכנסת מוקרן סרטון על מסכת חייו של הרמח”ל, ועל קירותיו מוצגים מכתבים ויצירות בכתב ידו ובחתימתו.