בית סבתא צילה - מרכז מבקרים לשימור המורשת ביבנאל

“בית סבתא צילה”, מרכז מבקרים לשימור המורשת ביבנאל, הוא ביתם של צילה וברוך ליפשיץ, השוכן ברחובה הראשי של המושבה יבנאל ונבנה בשנת 1905. זהו אחד ממבני האיכרים המוקדמים של המושבה.

הבית עבר שיפוץ שימורי בשנת 2014 על ידי דליה ויובל ליפשיץ, צאצאי האיכרים המייסדים ומשמש כמרכז מבקרים לשימור המורשת. בתצוגה, כלים הממחישים את אורח חייהם של איכרי המושבה בראשית המאה שעברה ומספרים את סיפור המשפחה, המושבה וההתיישבות במקום. כמו כן, מוצגים ממצאים שנמצאו בתל ינעם הסמוך ליבנאל, המזוהה עם יבנאל המקראית (יהושע י”ט, ל”ג).

במקום, סרט המספר את סיפור ראשוני המשפחה והיישוב ומצגת המתעדת את תהליך השיפוץ. אפשרות להקרנה ופעילות מולטימדיה.

מרכז המבקרים מיועד לבודדים, למשפחות ולקבוצות!

להרשמה לחצו