בית פלוגת הכותל, ירושלים

הסיפור שלנו: פלוגת הכותל הוקמה בידי אנשי תנועת בית”ר והאצ”ל בשנת 1937, אליהן גויסו מתנדבים ששירתו בהגנה על הישוב. תפקידם העיקרי של המתנדבים היה להגן על היהודים ההולכים אל הכותל המערבי מפני התנכלויות הערבים באותן שנים. חברי הפלוגה קיימו טקסים יהודיים על אף מגבלות ואיסורים, במהלך ימי המנדט, על פולחן דתי יהודי בכותל המערבי.

בין היתר, השוטרים הבריטים והמוסלמים פיקחו על התפילות בכותל כדי למנוע תקיעה בשופר.
חברי הפלוגה קיימו את המצווה מתחת לאפם של הבריטים בכל יום כיפור, זאת לאחר התגנבות אמיצה והברחה של שופרות אל תוך רחבת הכותל גם במחיר של סיכון אישי.

החוויה שלנו: מוזיאון בית פלוגות הכותל ממוקם בבית ההיסטורי המקורי ששימש את חברי הפלוגה. הביקור במוזיאון נועד לדמות את המסלול ההיסטורי של גבורת אנשי הפלוגה והאצ”ל והוא כולל סרטונים.
המוזיאון משמר גם תמונות, מסמכים וכרזות התקופה, כמו גם אבני ענק השייכות לחנויות עתיקות של רחוב הקרדו מהתקופה הביזנטית וכלים עתיקים מתולדות ירושלים.

בית פלוגת הכותל, פינת רחוב היהודים ורחוב פלוגת הכותל, ירושלים

כתובת: רחוב היהודים פינת פלוגת הכותל