המוזיאון הדרוזי בחורפיש

עד כמה אנו באמת מכירים את המסורת הדרוזית המפוארת ואת תולדותיה המרתקים – ואף המסתוריים – של העדה שקשרה את גורלה עם מדינת ישראל? בכפר חורפיש שבגליל העליון, במבנה ששימש בשנות ה-50 את מוכתר הכפר, פועל מוזיאון ייחודי על שם אמיר גאנם, המוקדש למסורת הדרוזית ולמנהגיה ולאורחות החיים של הדרוזים, וכן להעמקת הדו-קיום ויחסי האחווה בין הדרוזים ליהודים.

במקום שפע של פריטים היסטוריים, בהם תלבושות אותנטיות (כולל שמלת כלה), כלי בית ועבודה מגוונים, כלי נגינה, כלים רפואיים, מכשירי רדיו ישנים, חרבות ושבריות וכמובן תצלומים היסטוריים. בחנות המזכרות אפשר לרכוש חפצים שונים – מחליליות עד מחרוזות.

המוזיאון, שנחנך ב-1997, עורך בתיאום מראש סיורים באתרים סמוכים כגון מערת פער, הר מירון וקבר הנביא סבלאן – הנחשב לאתר השני בחשיבותו עבור הדרוזים בישראל ועוד.

אל תוותרו: סיור מודרך בסמטאות היישוב, שמקורותיו בתקופה הביזנטית – אל בתים נושנים, סיפורי עם מקומיים ובית התפילה הדרוזי בכפר (הכלוואה). בתיאום מראש.

במיוחד לילדים: הרצאות על המסורת הדרוזית מותאמות לגיל הילדים.

הידעת? במהלך ההיסטוריה המקומית רוב היישובים הדרוזיים הוקמו בהרים כדי להישמר מאוכלוסייה עוינת.