המוזיאון לאמנות האסלאם, ירושלים

בלב שכונת רחביה בסמוך לבית הנשיא ותיאטרון ירושלים, שוכן המוזיאון לאמנות האסלאם.

המוזיאון שנפתח לציבור בשנת 1974 הוקם על ידי הפילנתרופית  היהודייה – אנגליה ורה ברייס סלומונס על מנת להעלות את המודעות הציבורית לתרבות ואמנות האסלאם.

מה במוזיאון: אוסף אמנות האסלאם הנחשב לאחד מהאוספים הייחודים והנדירים בעולם, המספרים את סיפורו של עולם האסלאם החל מהמאה ה -7 ועד המאה ה-19.

האוסף מייצג את מסורות אמנות האסלאם במרחב הגיאוגרפי של מצרים, סוריה, עיראק, תורכיה, הודו, אפגניסטן, ספרד ואיראן.

כמו כן, מוצגות במוזיאון תערוכות מתחלפות בנושאים שונים המתכתבים עם אמנות האסלאם.

לא להחמיץ: ביקור בגלריה בה מוצג אוסף השעונים של סר דיוויד סלומונס הנחשב לאחד מהאוספים הנדירים בעולם! בין הפריטים באוסף: שעון המלכה מארי אנטואנט הנחשב ליקר בעולם, קבוצה של שעוני ברגה, אבי השענות המודרנית, כמו גם שעוני תמונה נעה, שעונים שיוצרו עבור השוק התורכי. בנוסף לשעונים יש באוסף חפצי מותרות שמלמדים באילו צעצועים השתעשעו נסיכים ומלכים לפני כמאתיים שנה: תיבות נגינה עשויות זהב ומשובצות יהלומים וצעצועים אוטומטיים שמופעלים באמצעות מנגנון זעיר ומתוחכם.

לקהל הרחב: סיורים בתצוגות הקבע ובתערוכה המתחלפת, סיורים מודרכים לקבוצות אירועים ומפגשי תוכן.

לילדים: בתקופות החגים ובחופשות מקיים המוזיאון פעילות לכל המשפחה הכוללת: הצגות, סדנאות יצירה, סיורים פעילים ועוד.

לתיאום אירועים: avishay@iam.org.il

לתיאום קבוצות: hana@iam.org.il