הצריף של משפחת בן צבי, קיבוץ בית קשת

מהחשובים במנהיגים הציוניים בראשית המאה ה־ 20, היו יצחק בן צבי ורעייתו רחל ינאית. יצחק עלה לארץ ישראל ב־ 1907 והיה בין מקימי ארגון בר גיורא שגדל והיה לארגון השומר שמהווה את הבסיס להקמת ההגנה
וצה”ל. בנוסף, יצחק עסק בחקר תולדות עם ישראל לדורותיו וקהילות ישראל.
עם פטירתו של חיים ויצמן נבחר בן צבי לנשיאה השני של מדינת ישראל. רחל ינאית הייתה סופרת, אשת חינוך ואגרונומית בהכשרתה.
בן הזקונים של יצחק ורחל, עלי, נולד בשנת 1924 וכאשר בגר התגייס לפלמ”ח. ב־ 16/3/1948 נהרג עלי במהלך סיור סמוך לקיבוץ בית קשת, ימים ספורים לפני חתונתו.
כאשר נבחר יצחק לנשיא המדינה, החליט להעביר את צריף המשפחה לקיבוץ בית קשת במטרה להפוך אותו לאתר הנצחה לבנו. בשנת 1955 הועבר הצריף לקיבוץ ומאז הוא עומד שם כאתר הנצחה ייחודי לחייו של
עלי ולמורשתה ותרומתה של משפחת בן צבי למדינת ישראל.

החוויה שלנו
צריף המגורים המקורי עבר תהליכי שימור מקיפים, ובביקור בו ניתן להתרשם מאורח החיים הצנוע של בני המשפחה. באתר ניתן לצפות בסרטון מרגש על תולדותיה של המשפחה ועל גבורתם ונפילתם של עלי בן צבי חבריו ופיקודיו.

אם אתם כבר כאן
• חצר שמואלי – סג’רה (אילניה)