חאן שער הגיא

חאן שער הגיא, המוכר גם בשם באב אל וואד, הוא אתר מורשת לאומי אשר פותח ומנוהל על ידי רשות הטבע והגנים. החאן, שנבנה כמלון דרכים בתקופה העות’מאנית, ממוקם במפתח הצר של נחל נחשון על הדרך המרכזית המחברת בין השפלה לירושלים. על דרך זו התחוללו קרבות עזים במלחמת העצמאות ולזכרם של הגברים והנשים שלקחו בהם חלק, הוקם בחאן מרכז מורשת המוקדש למבקיעי הדרך אל העיר ירושלים.

מה באתר: מרכזו של הביקור באתר הינו מיצג אור קולי. הביקור במיצג שבמרכז המורשת (מבנה החאן העות’מני) נמשך כ-45 דקות, כאשר הטכנולוגיה מעבירה את המבקרים מחדר לחדר.
בקומה העליונה תכירו את הרקע לסיפור ותפגשו את מלווי השיירות שיספרו מחוויותיהם בקומת הקרקע תתבקשו להיות שותפים בקבלת החלטות מכריעות בתחנות הידודיות (אינטראקטיביות), לנסוע ב”משוריין” ולצפות בסרט מרגש על המחיר ששילמו בני דור תש”ח במאבקם לשמור עורק חיים פתוח לבירת ישראל.

עם סיום הסיור במרכז המורשת ניתן לצאת אל תוואי הדרך המנדטורית, שם תוכלו לראות שלושה דגמים מהשיירות: משאית, אוטובוס ממוגן ומשאית פורצת דרך.

להאזנה לפודקאסט על חאן שער הגיא לחצו כאן

כל הסיורים בתיאום מראש

לקהל הרחב: האתר פתוח להזמנת ביקור, הביקור במוזיאון מונחה ומודרך ע”י מולטימדיה.

לילדים: הביקור באתר מומלץ לילדים מגיל 10 ומעלה.

הנגשה באתר: חניית נכים, שירותי נכים, שביל למרכז המורשת ומעלית בין הקומות לנזקקים.

חנות וקפה נגישים עם מערכת לולאת השראה לכבדי שמיעה.

מבנה המוזיאון: קיים מעלון בין הקומות בליווי איש צוות, באולמות התצוגה מיצגים אורקוליים אינטראקטיביים וסרטונים [כולל לולאת השראה לכבדי שמיעה]

במוזיאון מקומות ישיבה המותאמים לכיסא גלגלים, מקומות ישיבה עם מאחזי יד וגב, סרטונים עם כתוביות.

שעת הכניסה למרכז מורשת מבקיעי הדרך לירושלים בחאן שער הגיא הינה מדויקת. איחור בהגעה למבנה עשוי לדחות או לבטל את הכניסה למיצג. לפיכך יש להגיע לפחות 15 דקות מראש כדי להסדיר תשלום, שירותים וכדומה.