חוות הנוי - גן בוטני עמק חפר

גן מורשת לאומי לצמחי נוי ותרבות נוסד בשנת 1949, פרי יוזמתו של דוד צירקין צפריר ז”ל, כתחנה לפיתוח צמחיית נוי, ריבוי צמחים והדגמה.

המטרות המרכזיות של הגן הן להפעיל גן בוטני וגן הדגמה לצמחי-נוי ותרבות, לשמר מיני צמחים מכל קצוות תבל להכשיר למקצועות הגינון וגננוּת ונוי,

אקולוגיה וסביבה, להדגים שימוש נכון בצמחייה במרחב הגנני ולאפשר תצפיות איסוף והעברת מידע לציבור.

לצידו של דוד צירקין פעלה גם רות בנימין ז”ל, שהפכה את המקום לגן קסום שבו ניתן להכיר את הצמח בהתפתחותו ובבגרותו, את תכונותיו הבוטניות, את צורתו ואת התפקיד השימושי שלו בגן הנוי.

בזכות פועלה הופצו צמחים רבים, שאוקלמו לראשונה בחוות הנוי, אל כל אזורי הארץ.

ברחבה המרכזית של הגן ניתן לטייל בשדרת מיני פיקוסים ענקיים שבחלק מהם השורשים מטפסים על גזע העץ העבות.

בחוות הנוי נאספו עשרות צמחים “יובשניים” הגדלים באזורים יבשים באוסטרליה ונרכש ניסיון לא מבוטל בגידולם.

עוד בגן מגוון מיני עצי דקל, מינים שונים של “סוקולנטים” ואוסף צמחי האלואי (אלוורה) הנמצא במרכזו של הגן.