חצר הראשונים בדגניה א'

דגניה א’ נוסדה בשנת 1910 לחוף הירדן והכנרת בידי עשרה חלוצים ושתי חלוצות חדורי אמונה בערך העבודה העצמית, השיתוף ובניין הארץ. האמונה בכוחה של הקבוצה כמשפחה מורחבת, אינטימית ותומכת, המצמיחה את הפרטים שבתוכה, הולידה והגשימה לראשונה רעיון חברתי מהפכני ששינה את פני החברה הישראלית. לפיכך מכונה דגניה “אם הקבוצות והקיבוצים”. דגניה, הקבוצה הראשונה בארץ, הייתה חלוץ רעיוני בתחילת המאה הקודמת, ובעקבותיה נוסדו בארץ מאות קיבוצים שנפרשו על פני מפת ישראל.

אתר אום ג’וני – בשנת 2010, במלאת 100 שנה להקמת דגניה, חברו קבוצת דגניה, קרן קיימת לישראל ומועצה לשימור אתרי מורשת בישראל לשחזור הצריף באום ג’וני ולשיפור האתר לטובת המבקרים.

מה באתר: חצר ראשונים – סיור בעקבות ראשוני דגניה מאום ג’וני לדגניה, המביא את סיפורם המופלא של הראשונים שהקימו את הקיבוץ הראשון, תחילת ההתיישבות הקיבוצית, וכניסה למוזיאון דגניה המספר בתמונות את סיפור התקופה.

לקהל הרחב: הסיורים בתיאום מראש. לבחירתכם מגוון אפשרויות של שילוב בין האתרים השונים.

להרשמה לחצו