חצר ראשונים קיבוץ גזית

ראשיתו של קיבוץ גזית ביולי 1948 כאשר קבוצה שהורכבה בעיקר מחברי השומר הצעיר הגיעו לכפר הנטוש טירה והחלו לפעול להקמת קיבוץ חדש.

בין חברי הקבוצה נמנו גם עולים חדשים מטורקיה, מרומניה ומפולין. משנת 1951 הצטרפו גרעינים מתנועת השומר הצעיר בארגנטינה ויחד ייסדו את הקיבוץ.

בשנים הראשונות, בשל מחסור במים, הוקמו תחילה ענפי החי: רפת לחלב, בקר לבשר, דיר צאן, לול ומפעל “נעמן גזית” לכלים מחרסינה.

בשנת 1975 הוקם על אדמת גזית מפעל “פלזית”, שהתחיל כמפעל לאריזות מזון מפלסטיקה, צמח וגדל ושלוחותיו מפוזרות בארץ ובעולם.

הצריף הקיים בחצר הראשונים הוקם בשנת 1950 ושימש בראשיתו כצריף מגורים לחברי הקיבוץ, אז גרו בו שתי משפחות.

עם מעברם של החברים אל מבני הקבע הוסב הצריף לתצוגה של השנים הראשונות בקיבוץ כדי לשמר את הווי התקופה.

בחצר גם נמצאת המקלחת הציבורית המקורית העשויה פח מהשנים הראשונות.

החוויה שלנו: בחצר הראשונים צריף בן שני חדרים, חדר משפחה לדוגמא, וחדר נוסף ובו תמונות וחפצים מימיו הראשונים של הקיבוץ.

היכרות החיים של אז לעומת היום על-ידי חידונים במקלחת המשותפת הסמוכה לצריף ניתן לצפות בסרטון המראה את התפתחות הקיבוץ מאז ועד היום.