מוזיאון אלי כהן

סיפורו של אלי כהן, השליח של ישראל בדמשק בראשית שנות ה-60, הוא סיפור מרתק על הפיכתו של אזרח מן השורה לאיש מודיעין מחונן שתרם תרומה ייחודית לעמו ולמדינתו במחיר חייו.

מוזיאון אלי כהן מציג את סיפור חייו של אלי כהן, האדם והלוחם, חוויותיו כילד, כסטודנט במצרים, כבן זוג בארץ וכאבא. ועל המשפחה שהותיר מאחור, תוך כדי גיבוש זהותו כלוחם בעל שליחות במדינת אויב.

מיקומו של המוזיאון בבניין העירייה הישן בהרצליה (פרויקט לשימור) השוכן בלב העיר.

מה באתר: מסלול חווייתי ומרגש של תצוגת מולטימדיה, מוצגים וחפצים, בין תחנות חייו של אלי כהן בשלושה צירים: האישי, המשפחתי וההיסטורי. חייו האישיים והמשפחתיים, התפתחותו המקצועית והמבצעית כסוכן, בקונטקסט של צמיחתה של מדינת ישראל במזה”ת המשתנה.

לקהל הרחב: הסיורים נערכים בהזמנה מראש, בקבוצות של עד 17 איש וכוללים הדרכה.

כתובת: מוזיאון אלי כהן, הנדיב 2, הרצליה