מוזיאון בית אורי ורמי נחושתן

מוזיאון בית אורי ורמי נחושתן שוכן בין כרי הדשא של קיבוץ אשדות יעקב מאוחד. המוזיאון נוסד בשנת 1958 לזכרם של האחים אורי ורמי נחושתן, בני הקיבוץ, שנפלו בטרם עת במהלך המאבק המתמשך על הקמת המדינה, ולזכר אהבתם וכישרונם בתחום האמנות. זהו המוזיאון הראשון לאמנות שנוסד בעמק הירדן והשלישי שנוסד בתנועה הקיבוצית. דרך סיפורה הפרטי של משפחה אחת – משפחת נחושתן – נפרשת ההיסטוריה החלוצית של ההתיישבות העובדת בעמק הירדן, החל מההתיישבות הראשונית בגשר הישנה, הקמת קיבוץ אשדות יעקב והפילוג בקיבוץ המאוחד, מלחמת הקיום בשדות ובגבול וכלה בייסוד מורשת האמנות בעמק. סיפור זה מנכיח את העובדה שבעמק הירדן, לצד המאבק לקיום הפיזי, הייתה התגייסות קהילתית מעוררת השראה למען פיתוח וקידום האמנות הישראלית – רוח ולא רק חומר.

מה באתר?

גלריה לתצוגת קבע המסייעת להמחשת ההיסטוריה של המקום ומורשת האמנות בעמק. התצוגה כוללת רישומי מקור של אורי ורמי נחושתן ותצלומים מהקיבוץ בשנות ה-40 וה-50, יצירות מאוסף המוזיאון, עבודות אמנות עכשווית ואובייקטים טבעיים ותעשייתיים שנאספו בעמק.

שלוש גלריות לתערוכות מתחלפות של אמנות ישראלית עכשווית

גן פסלים