מוזיאון 'בית המייסדים', שדרות

בית המייסדים בשדרות הוא פרויקט חדש ויוצא דופן במהלכו נבחרו מספר ערים בפריפריה ברחבי הארץ על מנת להוקיר ולתת כבוד לכל מייסדי המעברות, ולהציג את סיפור החלוצים שעד היום לא בא לידי ביטוי בציבור באופן ממשי.

בבית המייסדים בשדרות פועל גם ארכיון קהילתי – “שדרות לדורות”, אינטראקטיבי עם צילומי אוויר, קטעי עיתונות, ראיונות עם מייסדים שהלכו לעולמם, ותיקי הקהילה שעודם בחיים ומסד נתונים נגיש לכל.

מטרת המקום לשמור ולתעד את המקורות ההיסטוריים של הקמת העיר וסיפורי התושבים, לצד מקומם המהותי בסיפור הקמת מדינת ישראל.

מרכז המבקרים בשדרות הינו מרכז אינטראקטיבי המשלב מולטימדיה חדשנית ופעילות אינטראקטיבית חוויתית ומהנה לכל הגילאים.

במוזיאון נשמע ונחווה את סיפורה של שדרות, עיר של חלוציות בתחום הקמת המעברות, בתחום המוזיקה ובתחום החוסן.

איך פילסה את דרכה עיירה קטנה בתחילת הקמתה וסביבה מושבים וקיבוצים רבים. כיצד השתלבו התרבויות והאנשים, כיצד השילוב הביא לפריחתה ושגשוגה וכיצד עוד בימינו רואים את השילוב המיוחד של בני הקיבוצים ובני העיר.

בתאום מראש.