מוזיאון הרכבת, חיפה

מתי בפעם האחרונה ביליתם בתוך קרון טרקלין לנסיעות אח”מים, שנבנה ב-1922 ושימש נכבדים כגון הנציב העליון, קיסר אתיופיה, צ’רצ’יל ואישים רמי מעלה נוספים שביקרו בארץ ישראל? קרון זה – שמכיל ריהוט עץ משובח, תאי שינה מפנקים וחדר רחצה עם רצפת פסיפס – הוא אחד משיאי הביקור במוזיאון הרכבת, המצוי בתחנת הרכבת “חיפה מזרח”.

התחנה נוסדה בתחילת המאה ה-20 כתחנת המוצא של שלוחת חיפה של הרכבת החיג’אזית, שלוחה שזכתה לימים לכינוי “רכבת העמק”. בתחנה שכנה ברוב שנות קיומה הנהלת הרכבת בארץ, ובה היו גם מוסך הקטרים של המסילה הצרה (שמשמש כיום כמבנה הראשי של המוזיאון). תמצאו כאן אוסף גדול של קטרים וקרונות מכל התקופות (לחלקם אפשר להיכנס), וכן אוסף של מאות פריטים נוספים הקשורים לעולם מסילות ברזל: מסמכים ולוחות זמנים היסטוריים, מפות עתיקות, מכשור וכלי עבודה, מערכות איתות ועוד. המוזיאון שוכן בין בנייני האבן הישנים של התחנה וצמוד למסילות הפעילות של רכבת ישראל כיום.

אל תוותרו: עלו לגשר הולכי הרגל, המקשר בין חלקי המוזיאון ומספק תצפית מרהיבה אל חיפה ונמלה, וגם אל הפעילות הסואנת של רכבות הנוסעים והמשא המודרניות.

במיוחד לילדים: כניסה אל הקרונות ההיסטוריים – הקטנים לא ישׂבעו…

הידעת? קו חיפה-דמשק של רכבת העמק נחנך ב-1905 בטקס חגיגי ורב משתתפים. תחילה הופעלה רכבת אחת ביום והנסיעה נמשכה 11 שעות וחצי, במהירות ממוצעת של 25 קמ”ש.

מוזיאון הרכבת, רחוב חטיבת גולני 1, חיפה

ערבי חג – 13:00-08:00. לקבוצות – בהרשמה מראש.