מוזיאון נחום גוטמן לאמנות, תל אביב-יפו

בלב נווה צדק בתל אביב, ברחוב רוקח, שוכן מוזיאון נחום גוטמן לאמנות. המוזיאון הוקם בשנת 1998 בבית היסטורי שנבנה על ידי משפחת שולמן בשנת 1887 כאחד מתוך 48 הבתים הראשונים, שהיוו את הגרעין של השכונה החדשה, נווה צדק. בין השנים 1914-1907 פעלה בבית מערכת העיתון “הפועל הצעיר” העורך יוסף אהרונוביץ והסופרים, יוסף חיים ברנר ודבורה בארון, התגוררו במקום, והבית הפך להיות מוקד ספרותי ובית מפגש לקבוצות הסופרים העבריים שהתוו את ראשית התרבות העברית החדשה ונקרא בפי כל “בית הסופרים”. לאחר מאבק עיקש להצלתו עבר הבית עבודות שימור בשנות ה-90, ובעיריית תל אביב הוחלט לייחד את הבית ליצירתו של האמן נחום גוטמן, בו יוצג עזבונו העשיר של האמן.

מה באתר: תערוכות אמנות מתחלפות מאוסף המוזיאון שבו עבודות ציור, איור ופיסול שיצר נחום גוטמן, וכן תערוכות נושא המשלבות עבודות של אמנים ישראלים עכשוויים. בנוסף, קיימים במוזיאון ליטוגרפיות, הדפסים, פוסטרים וגלויות פרי יצירתו של נחום גוטמן, ספרים שתכתב ואייר ועוד.

לקהל הרחב: סיורים מודרכים במוזיאון; סיורים מודרכים בשכונת נווה צדק; שיח גלריה, ימי עיון, אירועים ופעילויות חוויתיות.

לילדים: סיורים מודרכים במוזיאון, סדנאות אמנות, מפגשי שעת סיפור, מפגשי אמן, ימי הולדת; הדרכה חווייתית ודינמית ופעילות יצירתית

מוזיאון נחום גוטמן לאמנות, רחובשמעון רוקח 21, תל אביב-יפו

שעות פתיחה: יום א': סגור ב'-ה': 10:00-16:00