מרכז המבקרים החדש של חברת החשמל

מרכז המבקרים החדש של חברת החשמל על שם האלוף (במיל’) יצחק (חקה) חופי ז”ל, אתר תחנות הכוח אורות רבין בחדרה

ב- 4.12.2018 נחנך באתר תחנות-הכוח בחדרה מרכז המבקרים החדש על שם האלוף יצחק חופי ז”ל, מנהיג מוערך מאד בתחום הביטחוני והאזרחי כאחד, איש אמיץ לב, ראש המוסד לשעבר ומנכ”ל חברת החשמל בשנים 1990-1982.

המרכז החדשני מעניק חוויה לימודית מחשמלת וסוחפת לכל המשפחה. המבקרים מוזמנים למסע מרתק בזמן מהמצאת החשמל, דרך התפתחות רשת החשמל בישראל לאורך השנים, ועד האתגרים השונים האופייניים לארצנו המכתיבים טכנולוגיות שונות ושימוש בדלקים שונים. המבקרים הופכים להיות חלק מסיפור המעשה העוטף אותם עם כניסתם למרכז, מציף ומרגש את חושיהם.

אתר “אורות רבין” בחדרה בו מצוי המרכז הוא אתר ייצור החשמל הגדול במדינה. זהו גם האתר הראשון שבו החל ייצור חשמל מפחם בראשית שנות ה- 80 של המאה העשרים והראשון שנבנה בו מזח ימי הגולש כ-2 ק”מ לעומק הים, על גביו מובל הפחם על ידי מסוע ימי אל אתר האחסון המרשים בגודלו.

הביקור כולל סיור בשטחי התחנה.

הביקור אורך כשעה, בעברית, עם אפשרות לכתוביות בערבית ובאנגלית.

הביקור מתקיים במסגרת קבוצתית בלבד, בתיאום מראש, למעט בימים פתוחים אז מגובשות קבוצות באמצעות המרכז עצמו. יש אפשרות להתאים את הביקורים לקהלי יעד שונים.

במועדי ישראל ובחופשות מערכת החינוך מתקיימים ביקורים עבור הקהל הרחב. הכניסה מגיל 8.