האקדמיה ללשון העברית, ירושלים

מרכז התרבות וההדרכה החדש של האקדמיה ללשון העברית מזמין אתכם לביקור מודרך של למידה וחוויה בתחומי שפה, תרבות וחברה.

המרכז מציע מבט כולל על העברית – על תולדותיה ועל דרכי התפתחותה, שער להכרת התהליכים שעיצבו את לשוננו במהלך הדורות עד לימינו אנו ולהבנת מקומה של העברית בחיינו ובתרבות העכשווית.

הביקור מלווה בהדרכה, וכולל סדנה, משולב במשחק ובאמצעים ממוחשבים ומזמין את המבקרים למעורבות פעילה וחווייתית.

הפעילות במהלך הביקור מתחלקת לשניים:

1. סיפורה של העברית – היכרות חווייתית עם תולדותיה של העברית ועם עולמם של דובריה והמשתמשים בה למן העת העתיקה, דרך תקופת הגלות ועד לתקופת התחייה בעת החדשה. הפעילות מודרכת ומשולבת במשחק.
  2. סיפורה של מילה – סדנה שבה נעקוב אחר מילה עתיקה וגלגוליה עד ימינו וניחשף דרכה לתופעות לשון. סיפור על רצף וחידוש, על מסורות ותמורות. הפעילות מודרכת ומשולבת בטכנולוגיה הידודית (אינטראקטיבית).

התצוגה במרכז חושפת את המבקרים לפריטים מוזיאליים בעלי ערך היסטורי, ובהם רהיטים וחפצים מביתו של אליעזר בן־יהודה; ארון ספרים מימי וַעַד הלשון וסיפורו המיוחד; הכרטסת של המילונאי הנודע אברהם אבן־שושן ועוד. פריטים אלו משולבים בתצוגה הכוללת ציורי קיר, איורים ועבודות חוזי (וידאו) שיצרו אומנים במיוחד לתצוגה זו.

דרכי הביקור במרכז:

• ביקורי קבוצות בתיאום מראש – מתאים לקבוצות מגוונות: תלמידים, מורים, סטודנטים, משפחות, אולפני עברית, ועדי עובדים, קבוצות פרטיות, קבוצות מחו”ל ועוד ועוד. למידע נוסף ראו בקישור זה.
  • אירועים פתוחים לקהל הרחב – אירועים לקהל מבוגר ואירועים למשפחות. על פי הפרסום באתר האקדמיה בקישור זה.
  • הרצאות בתיאום מראש – נושאים לדוגמה: חלוצות העברית; מפעלותיו של אליעזר בן־יהודה; עבודת האקדמיה ואתגרי העברית במאה ה־21; גרסא דינקותא (המצאות לשון של ילדים).

המקום: בית האקדמיה, קריית האוניברסיטה העברית בגבעת רם, ירושלים.

משך הביקור: שעה וחצי עד שלוש שעות.