מרכז חינוכי ומוזיאון מועצת העם ומינהלתה

השנה היא 1935. האדריכל בנימין אנקשטיין מקבל הודעה על זכייתו בתחרות בין אדריכלי היישוב, אשר הוזמנה על ידי קק”ל. המטרה: הקמת בית קק”ל בתל אביב. שנתיים מאוחר יותר נפתח למבקרים הבית, המתהדר בסגנון באוהאוס ומשלב בטון ואבן ירושלמית. הבניין בן חמש הקומות שימש מטה ארצי ועולמי לפעילותה של קק”ל, “הזרוע המבצעת” של העם היהודי מיום היווסדה ב-29 בדצמבר 1901. לאחר מכן שימש המבנה כמקום מושבם של חברי מועצת העם, שהייתה הרשות המחוקקת הזמנית של מדינת ישראל ערב הקמתה ובימיה הראשונים, ומינהלת העם – הממשלה בראשות דוד בן-גוריון. כאן הם ישבו באפריל-מאי 1948. כאן הם דנו, התווכחו ולבסוף אישרו את ארבע ההחלטות הרות הגורל שהביאו להקמת מדינת ישראל. למעשה בית זה הוא “חדר הלידה” של המדינה…

המרכז מקיים שלושה מסלולי ביקור – רגיל, מורחב ומקיף – השופכים אור על תולדותיה ועל פעילויותיה של קק”ל. המסלולים כוללים הדרכה וצפייה בחזיונות אורקוליים. עוד במקום: ויטרינות מיוחדות שבהן תמונות מארכיון קק”ל ואוסף עשיר וצבעוני במיוחד של בולי קק”ל מקוריים. באולם האספות תפגשו את השולחן והכיסאות של מנהלת העם.

אל תוותרו: באולם האספות יש אוסף נדיר של קופות קק”ל מכל התקופות ומארצות שונות.

במיוחד לילדים: מסלול הביקור המקיף מיועד לתלמידים וכולל דפי הפעלה בהתאם לגיל.